Samen met het Learning and Development team van Exolum creëerde The Expressions Partnership een gestructureerd leerprogramma, bestaande uit besprekingen, interactieve workshops en activiteiten, gebaseerd op de principes van onze pijlers voor transformatie.
“De modules bestrijken een breed scala aan belangrijke vaardigheden”, verklaart Cluster Manager Gareth Rees, een van de 40 deelnemers aan het programma. “Tijdens de sessies bekeken we naar praktijksituaties en hebben we deze situaties aangepakt na overleg waardoor we persoonlijke ervaringen en goede praktijken hebben kunnen delen naast praktische hulpmiddelen.”
Tijdens de sessies zijn onderwerpen zoals leiderschap, omgaan met verandering en effectieve communicatie behandeld. Met een reeks discussiepunten en thema’s die uit elke sessie voortvloeiden, bleef het programma flexibel, zodat de inhoud kon worden aangepast aan de behoeften van de groep en de onderwerpen die in de workshops aan bod kwamen.
De deelnemers namen deel aan C-me Colour Profiling om inzicht te krijgen in hun psychologische voorkeuren en die van de mensen om hen heen beter te begrijpen. Deze oefening biedt praktische hulpmiddelen waarmee mensen hun gedrag kunnen aanpassen en kunnen inspelen op de behoeften van anderen, wat de communicatie, relaties en prestaties verbeter.
“Het aspect van zelfreflectie was geweldig”, zegt Indirect Tax Advisor van de Groep, Sarah Armstrong. “Zo konden we onze managementstijlen onderzoeken en overwegen om te beoordelen wat onze sterke punten en ontwikkelingsgebieden waren en hebben we verbeteringen aangebracht in onze interactie met anderen.”
De Academy is voor de aanwezigen ook een positief forum geweest om te overleggen en oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar we als bedrijf voor staan. Aanwerving en cultuur vallen onder deze categorie, vooral omdat we ons afvragen hoe we het talent kunnen aantrekken, opleiden en behouden om onszelf te bestendigen als favoriete werkgever.
“We hebben een actieplan opgesteld om de uitdagingen binnen ons bedrijf te verbeteren,” legt Sarah uit. “Sommige acties worden op lokaal niveau uitgevoerd en de meer bedrijfsbrede initiatieven zijn ter overweging verzameld, deze gaan over het verbeteren van de cultuur en het aanpakken van onze wervingsuitdagingen.”
Ter afsluiting van elke sessie maakten de deelnemers een persoonlijk ontwikkelingsplan met behulp van start-stop-doorgaan, een aanpak waarbij managers één gedrag of activiteit bepalen waarmee ze beginnen, één waarmee ze stoppen en één die ze zullen blijven ontwikkelen, om leergebieden bruikbaar te maken en ontwikkeling te stimuleren.
Het programma heeft mensen de kans geboden om relaties op te bouwen, samen te werken en expertise te delen over internationale grenzen en landsgrenzen heen. De groepen hebben verschillende locaties bezocht om uit de eerste hand te zien hoe andere bedrijfsonderdelen werken, effectieve werkmethoden te bespreken en uit te wisselen en meer inzicht te krijgen in de producten van onze klanten.
“De focus op mensen heeft me geholpen relaties te ontwikkelen met mijn collega’s en de omgeving stimuleert openheid en eerlijkheid,” zegt Gareth. “Ik voel me een deel van een team, we bouwen relaties op tussen afdelingen en beginnen samen te werken in ons dagelijks werk.”
Er is nog een lange weg te gaan, maar al deze elementen spelen een centrale rol bij het uitstippelen van de weg naar de toekomst. Een positieve, levendige cultuur speelt een grote rol bij het vormgeven van het soort bedrijf dat we willen zijn en het creëren van een omgeving waarin we allemaal kunnen gedijen.
“Sinds de eerste dag is er een aanzienlijke cultuurverandering”, deelt Gareth. “Met de Academy kunnen we positieve culturele en praktische veranderingen doorvoeren in onze teams en verantwoordelijkheidsgebieden.”
“Het is fantastisch om managers uit het hele bedrijf samen te zien als een team,” besluit Simon Thorpe. “Door deze samenhang kunnen de drie pijlers op managementniveau en in de frontlinie worden toegepast. De pijlers moeten leven in elk onderdeel van het bedrijf en in alle landen en de Academy is een startpunt om dit te waar te maken.”